eXTReMe Tracker
 

Erikslunds stuteri

Shetlandsponny
Värmland


Start * Stuteriet * Hingst * Ston * Föl * Hundarna * Galleri * Aktuellt * Valpar

 • 2013-09-11 I lördags visades Garcia fram för sitt Elit. Hon fick en otroligt fin kritik, där det bland annat påtalades att hon hade en osedvanligt bra förärvning då hon har sex avkommor med sex olika hingstar. Dessa avkommor ger henne 170 avkommepoäng! Gabbe visades samtidigt och fick fina lovord, bland annat att han bör sparas som hingst och att förrättaren skulle bli besviken om han ej visades fram på premiering, även om det aldrig går att lova något på en fölunge. Gabbe erhöll fina 5x8=40p! Inte illa för en liten hingstunge! Älskade Garcia svårt att beskriva hur mycket hon står för men lättast är nog att säga att hon är grunden till allt. Vi har idag bara barn och barnbarn efter henne. Hon är grunden för alla framgångar som varit. Jag får aldrig en sådan häst igen....

 

 • 2013-09-04 Uppdateringarna lyser med sin frånvaro... Den 8 juni fölade Garcia ett svart hingstföl som döpts till Erikslunds Garfunkel, kallad Gabbe till vardags, med det blev Garcia färdig för sitt Elit och skall visas i Uddetorp för detta den 7 september. Den 18 augusti visades Tippi på RIKS-utställningen och erhöll 88898=41p. Med det behövs en 41poängare till för SUCH. Från RIKS åkte vi till Uppsala med Tippi där hon nu är under inkörning av Elin Stahre.

Den 31 augusti anordnade vi tillsammans med familjen Lauth Karlstad-utställningen. Det blev en trevlig dag med många shetlandsvänner. Roligt att utställningen som gjorde sitt sjätte år är så uppskattad. Garcia visades i veteranklass och erhöll 98888=41p. Hon utsågs på slutet av dagen till bästa sto med föl! Inte dåligt för en gammal dam. Gabbe blev klassvinnare med guld i hingstfölklassen, han höll sedan hela vägen och erhöll championföl, poängen blev 88888=40p. En strålande debut. Amie skötte sig fantastiskt och erhöll guld samt klassvinst. Hon slog sedan både tvårsstoet och treårsstoet i championatet! Med det blev hon ungstochampion med poängen 98788=40p. Denna lilla ettåring vet jag inte om jag vågar ta ut igen. Visad fem gånger i sitt liv och med 5 championtitlar. Funderar på att anmäla Tippi till någon halloween-utställning, men det troligaste är att säsongen är över för oss efter premieringen på lördag.

 • 2013-05-08 Länge sedan några uppdateringar gjordes. Ett par utställningar har hunnits med. I Karlstad i augusti 2012 visades Tippi, Smulan och Amie. Tippi erhöll guld och en jämn rad 5x8=40. Amie blev klassvinnare och erhöll senare championföltiteln och slutade sedan som BIS-6. Tre championföltitlar i rad! Amie erhöll 98789=41p. Smulan blev klassvinnare, rekommenderades vidare i Stochampionatet och slutade som BIS-3. Smulan erhöll 99888=42p.

Den 26 januari 2013 visades Tippi, Amie och Smulan på Örebros Ponnyavelsförenings utställning för alla raser. Amie var ensam i sin klass men belönades med guld och gick vidare. Smulan och Tippi var i samma ring och placerades etta och tvåa. Tippi erhöll 98888=41p. i BIR-ringen åkte Amie ut som fyra och Smulan blev resBIR efter fina Pique som knep BIR. Amie tävlade vidare i Championungsto alla raser och knep där ungstochampion alla raser, trots sin unga ålder av 9 månader. Smulan var inte sämre än dottern och tog championstotiteln alla raser. Båda föll i BIS-ringen men Smulan hade fina 98898=42p (samma som ResBIS) och Amie 98888=41p. På denna utställning blev Garants son Alexander klassvinnare i en stor klass och belönades med guld 88789=40p.
 
I mars fick jag tyvärr stryka Tippi på grund av pälsätare, hade så gärna visat henne. Strök då även Amie men bestämde mig för att ta med Smulan. Smulan blev två i sin ring men rekommenderades vidare till BIS-ringen där hon slutade som nummer sju. Smulan hade fina raden 98889=42p. På denna utställning guldbelönades Garants dotter Lundstorps Blaze med 5x8=40p. Sonen Alexander fick denna dag 38p.
 
I slutet av mars visades Oppi och hennes son Malte på Malmös internationella utställning. Tyvärr accepterade inte domaren Oppis tandintyg och resultatet var därmed inte så bra trots den fina kritiken. Malte blev dock tvåa i  ringen (ettan tog BIM) med fin kritik och bedömningen excellent. Roligt är dessutom att se en hund med så gott psyke, Malte var troligtvis den coolaste hunden där trots att han aldrig varit runt så mycket folk eller hundar.
 
I april sålde vi Xia till stuteri Celegro som har lånat Garant. Roligt att hon får fortsätta i aveln. Hon och Cissi trivs toppen ihop och hon kommer att ha ett kanonhem hos dem.
 
I och med att Xia då lämnade en superfodervärd bestämde vi oss för att låna ut Smulan på foder till samma fodervärd. Där blir hon pysslad med och riden. Eftersom jag lägger aveln stilla ett tag är det perfekt att ha henne hos en så bra fodervärd då jag inte kan tänka mig att sälja henne.
 
Hemma är nu endast Garcia, Amie och Tippi. Vi rör oss sakta mot fölningstid och hoppas att allt ska gå väl. Om två veckor skall Malte och Oppi visas i Hässleholm men jag funderar på att stryka Oppi då hon är i dålig päls (fäller allt just nu), synd då hon annars är i form. Vi får se vad som händer.

 • 2012-08-23 I helgen premierades Tippi i Arvika. Tippi uppförde sig väl och blev ringetta med fina raden 88898=41p och diplom och avelsvärdebokstav G I. Roligt att hon gick ringetta i Värmland då både hennes farmor och mor gjort samma bedrift. På samma premiering erhöll även ytterligare en dotter till Garant diplom, Lundstorps Blaze med 88888=40p och ringtvåa.

På söndagen startade vi tidigt och åkte till Riksutställningen för shetlandsponnyer 2012. Med oss hade vi Smulan och Amie. Amie var först ut och gick segrande ur en större ring med stoföl och dessutom på guld. Extra roligt då alla de andra var svarta och hon fick stå upp för fuxarna. Smulan var även hon den enda i sin klass som inte var svart och placerades som fyra av fem. Smulan erhöll 98898=42p. Mina ponnyer får gärna gå sist om de får sådana poäng! I championatet vann sedan Amie och fick otroligt fin kritik av domaren, då han bland annat påtalade att detta var en blivande stjärna och vi hört det av honom först. I BIS-ringen fick hon sina poäng som var fina 98888=41p och med ett tillägg från domaren att hon hade 8½ på sina rörelser! Summa summarum en otroligt rolig helg!

 • 2012-08-06 Igår ställdes Smulan, Amie och Tippi ut på Örebros Ponnyavelsförenings årliga sommarutställning. Domare var Ronny Johnsson. Tippi var först ut och fick glädjande nog guld samt klassvinnare och kvalificerade sig sedan till ungstochampionatet då hon blev bästra shetland unghäst. I championatet förlorade hon mot ett russsto som hade samma slut siffra (40 poäng) som Tippi. Tippi fick jämna 88888=40p. Näst ut var Amie och Smulan som togs direkt efter varandra och var själva i sina klasser. Båda vidare med guld. Amie blev därefter bästa shetlandsföl och kvalificerade sig till championatet som hon vann! Första utställningen och bästa föl alla raser. Amie hade fina raden 98788=40p. Smulan slog på stort och blev bästa shetland för dagen, hon knep därefter stochampionatet och blev tillslut reserv Best in Show, endast slagen av en new forrest-hingst på samma poäng som henne. Smulan erhöll 99888=42p och var tillsammans med new forrest-hingsten de enda på utställningen som erhöll 42 poäng. Tackar ÖPAF för en trevlig dag, gårdagens priser får vara första bild. Lite tråkigare nyheter är att Garcia måste ha resorberat. Hon var ultraljudad dräktig men tyvärr blev det ingen fölunge efter henne i år. Hon är nu betäckt igen, denna gången med Amies fina pappa och skall ultraljudas om ett par veckor. Luci är såld till sin fodervärd, hon kommer alltid att vara välkommen hem. Hon såldes enbart då hon ej kunde få ett bättre hem och hennes nya ägare förtjänar all heder i kommande resultat.
 •  
 • 2012-07-02 Har tyvärr varit dålig på att uppdatera på ett tag... Alla valparna är sålda och leverade. Vi får rapporter kontinuerligt och det verkar fungera bra för allihopa. Den 5 juni födde Smulan ett stoföl, för tidigt vilket medförde att vi inte var beredda hemma. Garcia nappade åt sig sin dotterdotter och följden blev att hon inte fick i sig råmjölk i tid. Istället blev det en resa till kliniken och plasma intravenöst. Foalchecken två dagar senare visade att allt var som det skulle. Tack till alla inblandade, för hjälp och stöd. Vi väntar nu på Garcia som skall föla och redan gått över tiden.
 •  
 • 2012-05-21 Malte och Molly har flyttat hemifrån. Rapporterna från deras ägare berättar också att de har klarat flytten galant och visat en god grundtrygghet i sig själva. Glad åt att vi finner bra ägare till dem, har hellre kvar dem länge och ser att varje valp hamnar hos rätt person. Vi har tyvärr upptäkt ett skönhetsfel på Mega viulket reducerat hennes pris. Synd på en i övrigt bra tik, kan växa bort men då vi inte vill göra någon valpköpare besviken så förutsätter vi att det ej växer bort och gläds med hennes kommande köpare om så blir. Meja, Minou, och Megas sidor har fått nya kort och så även valpsidan. Hästarna är släppta på bete, magar och fötter växer för fullt och vi hoppas nu få två fölungar om drygt en månad.
 •  
 • 2012-04-23  Valparna växer  och har nu börjat leka med leksaker. De är mycket sociala och kommer så fort de får syn på en. De äter numera även hundfoder om än i "puréformat" samt A-fil som är mycket omtyckt. Smulan och Tippi blev verkade under helgen. Nästa helg är första helgen som personer får komma och titta på valparna, det finns då möjlighet att tinga valp. (Valpar uppd.)
 • 2012-04-15  Garant fick en godkänd son i Finland den 13 april. Alba Santiago låg i maken på Abelle när jag sålde henne och är född här hemma, innan hann åkte med sin mor till Finland. Stort Grattis till Maura som äger och fött upp honom! Valparna har nu börjat äta köttfärs. Klorna klippta igen och de har maskats för första gången.  Börjar bli sociala och springer över köksgolvet. (Valpar och Malte uppdaterade)

 • 2012-04-12  Valparna har fått egna sidor. Klicka på namnen i vikttabellen på valpar.

2012-04-08  Garcia verkad. Hästarna släpptes i en av sommarhagarna, full rulle, borde haft kameran med. Smulans fölunge sparkar för fullt där inne i magen nu på kvällarna. Är mycket nyfiken vad som kommer.  

2012-04-07 Alla valparna har öppnat ögonen under veckan. Igår klipptes klorna för första gången. Valparna gör mer och mer framsteg i sina försök att gå. (Valpar uppdaterad med vikter och kort). 

2012-04-01 Två av tikarna har öppnat ögonen idag, tio dagar gamla.

2012-03-31 Valparna vägda och de två störst låg över kilot. Namnen är nu någorluna bestämda till: Malte, Molly, Meja, Mega och Minou. Allihopa växer som de ska. (Valpar uppdaterad med två filmer)

2012-03-26 Valparna vägda och genomgångna för kännetecken. Alla växer bra, två stycken har schäferstjärna. (Valpar uppdaterad)

2012-03-23 Vid midnatt mellan den 22/23 mars valpade Oppi.

2012-03-03 Xia och Luci visade på Shetland Nords Utställning i Kristinehamn, båda med 40 poäng.

2012-02-22 Oppi ultraljudad och konstaterad dräktig.

Copyright © erikslundstuteri.se